Metodologie Bacalaureat 2009

Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Cercetării (MECT) a afişat pe site-ul instituţiei noua metodologie pentru Bacalaureat 2009.

Noua metodologie vine cu câteva modificări esenţiale, în urma scandalurilor iscate în acest an şcolar, dintre care cea mai importantă este aceea în care se interzice colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, fonduri care au că destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare. (Sunt convinsa ca se va respecta aceasta masura :)

Se pare ca in cazul în care profesorii din comisiile pentru examenul de bacalaureat săvârşesc diferite abateri de la regulament, acţiunile lor vor fi sanctionate prin acordarea unui calificativ anual nefavorabil.

De acum încolo nu vor avea voie în sălile de examene cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare şi nici cu reviste, cărţi sau ziare, nici cadrele didactice şi nici asistenţii. Observati ca nu se zice nimic in articol depre microcasti electronice sau alte gadgeturi aparute pe piata.

Subiectele pentru probele scrise de examen vor fi elaborate de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preunivesitar şi se stabilesc ţinându-se seamă de programele şcolare aprobate şi publicate de MECT. Poate nu se va intampla ca anul trecut cand au fost subiecte care nu apartinea curiculei...

Subiectele trebuie să fie în aşa fel proiectate încât să prezinte mai multe posibilităţi de analiză şi de sinteză, să asigure o cuprindere echilibrata a materiei studiate si sa permita tratarea lor in timpul acordat candidatilor pentru rezolvare la probele scrise, adica trei ore.

Subiectele de pe biletele de examen oral vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

Articole folositoare despre BAC 2009 :

Calendar Bacalaureat 2009

Aboneaza-te la cele mai noi stiri despre Bacalaureat 2009 !

Delivered by FeedBurner

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites