Au aparut modelele de subiecte pentru probele orale pentru Bacalaureat 2009

Modelele de subiecte pentru probele orale ale examenul naţional de bacalaureat din 2009 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Potrivit metodologiei de bacalaureat, biletele de examen la probele orale vor conţine un scurt text literar sau nonliterar la prima vedere şi trei cerinţe specifice.

Pentru proba de limba şi literatura română, de exemplu, subiectele conţin texte din scriitori consacraţi, dar şi fragmente din Constituţia României. Disciplinele pentru care au fost concepute modelele de subiecte sînt limba şi literatura română, limbile moderne şi cele materne. Cu excepţia probei orale de limba şi literatura română, în cazul căreia sînt disponibile patru variante, pentru celelalte discipline sînt prezentate cîte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări şi explicaţii privind modalităţile de rezolvare.

Potrivit metodologiei de examen adoptată de minister la sfîrşitul lunii august, publicarea subiectelor pe internet se face numai pentru probele scrise, nu şi pentru cele orale, aşa cum s-a întîmplat anul acesta. După proba orală de limba şi literatura română, desfăşurată pe 23 iunie, în urma mai multor sesizări, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a reclamat la organele de anchetă abilitate un posibil caz de scurgere de informaţii, prin care ar fi fost divulgate cerinţele pentru cele 100 de subiecte publicate pe internet.

Sursa : telegraf online

Aboneaza-te la cele mai noi stiri despre Bacalaureat 2009 !

Delivered by FeedBurner

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites