Subiectele de bacalaureat nu vor mai fi publicate pe internet?

Nu este deocamdata confirmat, insa exista posibilitatea ca ministerul sa hotarasca sa nu mai afiseze subiectele de Bacalaureat 2009 pe net. Iata aici stirea integrala, preluata de pe banateanul.ro

Publicarea pe internet a subiectelor pentru examenul de bacalaureat ar putea rămâne o amintire. Dacă Ministerul Educaţiei ar ţine cont de propunerile inspectoratelor şcolare judeţene, elevii ar putea să rămână şi fără proba de educaţie fizică.

Din rapoartele ISJ-urilor, bacalaureatul 2008 este departe de a fi un examen al maturităţii, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Publicarea pe internet a subiectelor i-a făcut pe elevi „să se mulţumească să înveţe mecanic sau să-şi pregătească mijloacele necesare pentru copiat”, reiese din raportul ISJ Vaslui, adresat ministerului. Situaţia este semnalată de majoritatea inspectoratelor. În Caraş-Severin, după reevaluarea a 100 de lucrări, inspectorii au observat că există multe cu exprimări şi greşeli identice. „Sunt lucrări în care apar diferite notaţii şi simboluri care nu au nici o legătură cu matematica, ceea ce demonstrează receptarea distorsionată a „mesajelor” primite din eventuale surse”, se arată în raportul ISJ Caraş-Severin.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri despre Bacalaureat 2009 !

Delivered by FeedBurner

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites