BAC 2010 : Info despre proba de evaluare a competentelor digitale (D)

In prima zi a probei de evaluare a competentelor digitale (D) din cadrul examenului de bacalaureat 2010, s-au prezentat 45.178 de elevi din totalul celor 47.619 inscrisi. Au lipsit sau au fost reprogramati pentru zilele urmatoare un numar de 2.441 candidati.

Cei mai multi participanti s-au inregistrat in Bucuresti (4.151), respectiv judetele Dolj (1.826) Iasi (1.821) si Prahova (1.810).
Proba s-a desfasurat in conditii normale, fara evenimente deosebite. Din totalul de 1410 unitati de invatamant liceal care organizeaza aceasta proba, 1349 au descarcat subiectele, potrivit normelor stabilite de Consiliul National de Evaluare si Examinare.

Celelalte 61 de centre nu au avut candidati repartizati pentru aceasta zi. S-au inregistrat 10 situatii speciale in 8 judete (Arges, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Vaslui, Vrancea, Timis si Suceava), respectiv in Capitala. Cu exceptia cazului din judetul Suceava, unde inceperea probei a fost decalata cu 30 de minute pana la remedierea problemelor cauzate de conectarea la Internet, in celelalte situatii s-a apelat la subiectele de rezerva offline din cauza unor probleme tehnice legate de conexiunea deficitara la Internet.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu. in functie de punctajul obtinut, se va stabili nivelul de competenta digitala a candidatului, dupa cum urmeaza: utilizator incepator (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) si utilizator experimentat (75-100 puncte).

Rezultatele finale se comunica dupa ultima zi de examen. Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de bacalaureat.


Aboneaza-te la cele mai noi stiri despre Bacalaureat 2010 !

Delivered by FeedBurner

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites