BAC 2010 news : Profesorii intra in greva generala

Joi, 22 aprilie, profesorii vor intra în grevă generală. Este vorba de cadrele didactice afliate Federaţiei “Spiru Haret” (FSLI) şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) care au decis să instituie greva generală pentru o zi, fiind nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Reprezentanţii FSLI şi FEN au precizat că Funeriu nu i-a întrebat la discuţii pe liderii sindicali despre grevă, în timpul întâlnirii de marţi, în care s-a discutat noua Lege a educaţiei.

În condiţiile în care în perioada 19-29 aprilie se desfăşoara proba de informatică, pentru testarea competenţelor digitale, în cadrul Bacalaureatului, profesorii sunt acuzaţi de autorităţi că vor să boicoteze Bac-ul.

"Nu este nimeni obligat să participe la un examen pentru care nu este plătit suplimentar, este o muncă voluntară", au afirmat sindicaliştii din învăţământ, potrivit hotnews.ro.

Sindicatele au atras atenţia că greva va avea loc, în ciuda faptului că, susţin ei, în unele judeţe, profesorii ar fi fost amenintăţi cu sancţiuni de directorii institutiilor de învăţământ, în cazul în care vor întrerupe lucrul.

Greva se va ţine în pofida ameninţărilor

"Greva se va ţine chiar dacă în unele zone ale anumitor judeţe sunt şi unele ameninţări. Profesorii din anumite zone au fost ameninţaţi că, dacă fac grevă, vor fi sanctionaţi. Eu vin de la Teleorman şi deja am niste semnale, e adevărat, într-un număr foarte mic de şcoli, însă ele există", au adăugat sindicaliştii.

Secretarul general FSLI, Liviu Pop, a declarat, că partenerii de dialog au discutat despre OUG 114, despre acordarea sporurilor, despre HG pentru învăţământul vocaţional, dar fără a ajunge la un punct comun privind aceste problem, potrivit Mediafax.

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că nu interzice profesorilor să participe la greva din 22 aprilie, dar solicită inspectoratelor şcolare judeţene să prezinte din timp situaţia acestor cadre didactice, iar în cazul în care nu vor fi înlocuitori, proba s-ar putea amâna, deşi MECTS nu ar vrea ca elevii "să sufere".

via

Aboneaza-te la cele mai noi stiri despre Bacalaureat 2010 !

Delivered by FeedBurner

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites