Despre paravanturi

Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa atunci cand merg cu masina cu o viteza de peste 60 km/h, se aude un falfait insuportabil. Prima oara cand mi s-a intamplat, pana sa identific sursa zgomotului, am crezut ca s-a defectat ceva la masina, atat de tare si de ciudat se auzea.

In caz ca va intrebati de ce un sofer ar deschide geamul in timp ce merge cu viteze mari, ei bine raspunsurile sunt cat se poate diferite si bineinteles depinde in functie de fiecare. De exemplu, eu nu prea suport aerul conditionat in spatii inchise, asa ca prefer oricand sa las geamul deschis sa intre putin aer mai rece decat sa dau drumul AC-ului. Sau uneori, daca trec pe langa o livada inflorita sau pe langa padure, prefer sa simt direct mirosul pomilor infloriti, fara a opri neaparat masina - mai ales ca de multe ori nici nu ai unde sa opresti-. Iar despre fumatori nici nu mai incape problema, ca doar nimeni nu vrea sa isi imbacseasca masina de fum daca are o alternativa la asta... A, si in plus poti sa iti aeristesti masina chiar si cand ploua sau ninge, fara sa iti intre apa/ zapada inauntru.

Azi am aflat ca exista si o solutie pentru problema de mai sus: paravanturile de pe site-ul acesta de exemplu( sau deflectoarele de vant). De obicei sunt niste chestii confectionate din plexiglas rezistent si multe dintre ele se gasesc si in variante de culoare fumurie pentru a oferi si protectie la soarele care bate din lateral. In plus, paravanturile au forma aerodinamica si se incadreaza perfect in profilul masinii si asigura vizibilitatea excelenta catre oglinzile laterale. In general setul de paravanturi se livreaza cu tot cu kit de montaj si instructiunile pentru montare sunt desenate pas cu pas pe husa deflectoarelor. In principiu nu e greu sa le fixezi: se introduc niste cleme in cheder,le impingi cu o surubelnita si eventual ceva banda adeziva; apoi se impinge paravantul si se apasa pentru fixare. Avand in vedere ca mi se par foarte utile, m-am interesat de unde as putea sa cumpar niste paravanturi Mercedes prin Motorvip.ro si ce alte posibile avantaje/ dezavantaje au. Astea sunt cateva dintre parerile care mi s-au parut utile/ pertinente:

- nu te incurca la vizibilitate caci sint destul de inguste. ar trebui sa atingi cupola cu capul ca sa intre in cimpul vizual...
- mai e un avantaj: poti lasa geamurile putin jos pt aerisire, mai ales cind o lasi in soare si nu se vede din afara
- sunt preferabile cele externe cu dublu adeziv de calitate; au rezistat 5 ani

Voi aveti asa ceva, vi se par utile?

0 comentarii:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites